Gripas |
● Natūralus gripo gydymas: 1 valgomąjį šaukštą smulkiai supjaustytų aviečių stiebų užplikyti stikline verdančio vandens ir virinti 10-20 min., palaukti 2 val. Gerti po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną prieš valgį.
● Susmulkinti 1 kg česnakų, įdėti į trilitrinį stiklainį ir užpilti 1 litru vandens, uždengti dangčiu ir pastatyti į šiltą vietą 15-30 dienų. Vartoti tokiu būdu: į stiklinę virinto pieno įpilti 1 arbatinį šaukštelį užpilo ir gerti 20-30 min. prieš valgį. Česnakas geriamas su pienu tam, kad neutralizuoti skrandžio rūgštingumą. Gerti profilaktiškai pavasario-rudens periodais.
● Sumaišyti 1 stiklinę aviečių uogų arba uogienės, 1 valgomąjį šaukštą medaus, 1 valgomąjį šaukštą sviesto, 30 ml konjako ir 1/5 stiklinės geriamosios sodos. Šį mišinį gerti prieš miegą. Vaikams – pusę stiklinės ir be konjako.
● Peršalus ir sergant gripu: 1 valgomąjį šaukštą medaus užpilti stikline karšto pieno, išmaišyti ir suvartoti šią porciją karštą dienos eigoje per 3 kartus.
● Gripo profilaktikai: 10 min. pridėti prie šnervių svogūną ir česnaką įvyniotus į marlę.
● 20 g sausų susmulkintų eukalipto lapų užpilti stikline spirito, sandariai uždaryti ir laikyti savaitę. Perkošti ir vartoti po 20-25 lašus, praskiestus 1/4 stiklinės vandens, 3-4 kartus per dieną.
● Gripo epidemijos metu profilaktikai ir gydymui naudojamas česnako užpilas: smulkiai supjaustyti 2-3 česnako skilteles ir užplikyti jas 30-50 ml verdančio vandens arba degtinės. Gautą skystį po 2-3 lašus įlašinti į kiekvieną šnervę. Po 2 dienų paruošti naują užpilą. Jei liga nesitraukia, sutarkuoti česnaką ir kvėpuoti jo garais po 10-15 min. 2 kartus per dieną.
● Sutarkuoti svogūno galvutę, užpilti stikline verdančio pieno ir laikyti šiltai 30 min. Visą dieną gerti nedideliais gurkšniais.
● Į 1 litrą verdančio vandens įdėti 3 valgomuosius šaukštus šviežių putino uogų, laikyti ant silpnos ugnies 1 val., įdėti valgomąjį šaukštą medaus arba 2 valgomuosius šaukštus cukraus. Praskiesti vandeniu ir vartoti su maistu.
● Nuo peršalimo, gripo, esant aukštai temperatūrai: 2 arbatinius šaukštelius džiovintų paprastosios avietės uogų suberti į termosą. Užpilti stikline verdančio vandens ir uždengti. Rekomenduojama per vieną valandą išgerti 2-3 stiklines džiovintų uogų arbatos su medumi.
● Nuo peršalimo, gripo, esant aukštai temperatūrai: sumaišyti valgomąjį šaukštą džiovintų paprastosios avietės uogų ir tiek pat mažalapės liepos žiedų. Užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens ir dar 5-7 min. pavirti. Nukošti, gerti po 1/2 stiklinės 3-4 kartus per dieną karštą.
Paskutinis atnaujinimas: 2009-03-29 |