Gripas

Natūralus gripo gydymas: 1 valgomąjį šaukštą smulkiai supjaustytų aviečių stiebų užplikyti stikline verdančio vandens ir virinti 10-20 min., palaukti 2 val. Gerti po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną prieš valgį.


1 valgomąjį šaukštą smulkiai supjaustytų aviečių šakelių, kurias galima rinkti ir vasarą, ir žiemą, užplikyti stikline verdančio vandens, virinti ant silpnos ugnies 20 min., palaukti 2 val. ir perkošti. Gerti mažais gurkšniais daug kartų per dieną.


Pilną arbatinį šaukštelį susmulkintų juodųjų serbentų lapų užplikyti stikline verdančio vandens, laikyti šiltai 3-4 val., perkošti. Gerti po pusę stiklinės 4-5 karus per dieną.


Gripo gydymas namuose: valgomąjį šaukštą liepžiedžių užplikyti stikline verdančio vandens, palaukti 20 min. ir gerti kaip arbatą visą dieną. Gera prakaitą varanti priemonė.

 

Susmulkinti 1 kg česnakų, įdėti į trilitrinį stiklainį ir užpilti 1 litru vandens, uždengti dangčiu ir pastatyti į šiltą vietą 15-30 dienų. Vartoti tokiu būdu: į stiklinę virinto pieno įpilti 1 arbatinį šaukštelį užpilo ir gerti 20-30 min. prieš valgį. Česnakas geriamas su pienu tam, kad neutralizuoti skrandžio rūgštingumą. Gerti profilaktiškai pavasario-rudens periodais.

 

Sumaišyti 1 stiklinę aviečių uogų arba uogienės, 1 valgomąjį šaukštą medaus, 1 valgomąjį šaukštą sviesto, 30 ml konjako ir 1/5 stiklinės geriamosios sodos. Šį mišinį gerti prieš miegą. Vaikams – pusę stiklinės ir be konjako.

 

Peršalus ir sergant gripu: 1 valgomąjį šaukštą medaus užpilti stikline karšto pieno, išmaišyti ir suvartoti šią porciją karštą dienos eigoje per 3 kartus.

 

Gripo profilaktikai: 10 min. pridėti prie šnervių svogūną ir česnaką įvyniotus į marlę.

 

20 g sausų susmulkintų eukalipto lapų užpilti stikline spirito, sandariai uždaryti ir laikyti savaitę. Perkošti ir vartoti po 20-25 lašus, praskiestus 1/4 stiklinės vandens, 3-4 kartus per dieną.

 

Gripo epidemijos metu profilaktikai ir gydymui naudojamas česnako užpilas: smulkiai supjaustyti 2-3 česnako skilteles ir užplikyti jas 30-50 ml verdančio vandens arba degtinės. Gautą skystį po 2-3 lašus įlašinti į kiekvieną šnervę. Po 2 dienų paruošti naują užpilą. Jei liga nesitraukia, sutarkuoti česnaką ir kvėpuoti jo garais po 10-15 min. 2 kartus per dieną.

 

Sutarkuoti svogūno galvutę, užpilti stikline verdančio pieno ir laikyti šiltai 30 min. Visą dieną gerti nedideliais gurkšniais.

 

Į 1 litrą verdančio vandens įdėti 3 valgomuosius šaukštus šviežių putino uogų, laikyti ant silpnos ugnies 1 val., įdėti valgomąjį šaukštą medaus arba 2 valgomuosius šaukštus cukraus. Praskiesti vandeniu ir vartoti su maistu.

 

Nuo peršalimo, gripo, esant aukštai temperatūrai: 2 arbatinius šaukštelius džiovintų paprastosios avietės uogų suberti į termosą. Užpilti stikline verdančio vandens ir uždengti. Rekomenduojama per vieną valandą išgerti 2-3 stiklines džiovintų uogų arbatos su medumi.

 

Nuo peršalimo, gripo, esant aukštai temperatūrai: sumaišyti valgomąjį šaukštą džiovintų paprastosios avietės uogų ir tiek pat mažalapės liepos žiedų. Užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens ir dar 5-7 min. pavirti. Nukošti, gerti po 1/2 stiklinės 3-4 kartus per dieną karštą.

 


Paskutinis atnaujinimas: 2009-03-29

 
Muzika | Masažuotojas Vilniuje, masažai Vilniuje | Vaikų paplūdimio tinklinio treniruotės Vilniuje | Autobusų nuoma | SEO PASLAUGOS | padanguparduotuve.lt | Kvalifikuotas darbas |