● Nuo viduriavimo vartojamas drebulės pumpurų nuoviras. 1 valgomąjį šaukštą žalių drebulės pumpurų užplikyti stikline verdančio vandens, kaitinti ant silpnos ugnies 25 min., palaukti 40 min. ir perkošti. Gerti po 1-2 valgomuoius šaukštus 3 kartus per dieną prieš valgį.
● Mėtų užpilas padeda nuo viduriavimo ir raugulio. 1 valgomąjį šaukštą mėtų užplikyti stikline verdančio vandens, palaukti 40 min. ir perkošti. Gerti reguliariai, ryte prieš valgį, vakare prieš miegą. Puodelis šilto užpilo geriamas lėtai, nedideliais gurkšniais.
● Ilgai viduriuojant: į pusę litro verdančio vandens įberti pilną ryžių šaukštelį ir ant silpnos ugnies virinti 40 min. Gautą nuovirą atvėsinti, perkošti ir gerti šiltą po 2 gurkšnius kas 2 val.
● Natūralus viduriavimo gydymas: užplikyti verdančiu vandeniu mėlynes ir gerti kaip arbatą.
● Viduriavimo gydymas namuose: 2 kartus per dieną vartoti po 1 arbatinį šaukštelį medžio anglies miltelių (geriausia liepos), užgeriant vandeniu, arba sugrūstas į miltelius gervuogės uogas, kurias galima sumaišyti su medumi arba cukrumi. Suaugusiems vartoti po 1 arbatinį šaukštelį, vaikams – po pusę šaukštelio 3 kartus per dieną.
● Gera priemone nuo viduriavimo laikomi tošies pelenai. Vartoti po 1 arbatinį šaukštelį 3 kartus per dieną prieš valgį.
● 1 arbatinį šaukštelį susmulkintos paprastosios ievos žievės užpilti stikline degtinės ir laikyti 2 savaites. Gerti po 1 arbatinį šaukštelį 3-4 kartus per dieną.
● 4 arbatinius šaukštelius aviečių lapų arba vaisių užplikyti 2 stiklinėmis verdančio vandens, laikyti šiltai 30 min., perkošti. Gerti po pusę stiklinės 4 kartus per dieną.
● Nuo viduriavimo su krauju: 1 arbatinį šaukštelį erškėčio šakelių užplikyti stikline verdančio vandens, laikyti ant silpnos ugnies 30 min., kiek atvėsinti ir gerti šiltą. Gerti po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną.
● Nuo dezinterijos: gerti 7-8 dienų arbatinio grybo antpilą po 100 ml (vaikams po 10-20 ml) 3 kartus per dieną 1 valandą prieš valgį ir valandai atsigulti ant dešiniojo šono.
Paskutinis atnaujinimas: 2009-02-19
|